O alimentație sănătoasă înseamnă o dietă diversificată, în care alternează sursele de proteine animale cu cele vegetale. „Ideal ar fi ca într-o săptămână să consumăm carne de cel mult trei ori, pește măcar de două ori și proteine vegetale de minimum trei-cinci ori”, susține dr. Mihaela Bilic.
Proteinele sunt forța organismului FOTO: Mihaela Bilic/FB
„Proteinele, forța organismului. Putem considera proteinele drept cărămizile din care este construit corpul uman. Sunt elementul de bază a tuturor celulelor vii, din ele sunt alcătuite organele și țesuturile. Le găsim concentrate în mușchi și în oase, în piele și în firul de păr. Proteinele reprezintă aproximativ 20% din greutatea totală, adică 10-12 kg în cazul unui adult. Colagenul, elastina și cheratina sunt exemple de proteine”, scrie medicul nutriționist, Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.
Pe lângă rolul structural, proteinele au și rol funcțional:…