Scandalul puiului vopsit i-a speriat pe cumpărători și lovește în industria de profil, potrivit Observator. Unii producători spun că s-au trezit cu un val de apeluri telefonice și întrebați de români dacă puiul pe care îl consumă este bun.

Clienții par să se teamă să mai cumpere carne galbenă. FOTO Shutterstock
„Au fost şi apeluri prin care au întrebat cum creştem, dacă garantăm că produsele sunt sigure şi de calitate, am explicat cum procedăm. Puii noştri sunt hrăniţi cu furaje 100% vegetale, naturale, din care 70% porumb”, a declarat Marinel Iacob, doctor în managementul calităţii la o fabrică de pui, potrivit sursei citate.
Căutat până recent de cumpărători, puiul galben este tot mai ocolit la raft după izbucnirea scandalului iscat de declarația șefului ANPC, care a precizat că există operatori economici care îşi vopsesc produsele pentru a induce în eroare cumpărătorii.