Săptămâna dinainte de începerea Postului Mare, al Paștelui, este cunoscută în popor drept Săptămâna Albă sau a Brânzei. Timp de o săptămână, între 11 și 17 martie, oamenii care își propun să respecte postul Paștelui renunță la carne și vor consuma lapte, brânză și ouă.

Ce alimentele sunt permise în Săptămâna Albă – Foto Arhivă
Postul Paștelui este cel mai strict post de peste an, iar săptămâna albă îi pregătește pe credincioși pentru această perioadă. Timp de o săptămână, între 11 și 17 martie, oamenii care își propun să respecte postul Paștelui renunță la carne și vor consuma lapte, brânză și ouă. În plus, ei pot mânca și carne de pește toată săptămâna. Bineînțeles, alimentele de origine vegetală sunt permise în toată această perioadă.
Un preot a explicat de ce este nevoie de o astfel de săptămâna de pregătire a credincioșilor.
„Este o săptămână de pregătire pentru…